tag:blogger.com,1999:blog-3229434482538492213.post8290602277702748026..comments2023-09-11T11:41:33.358+02:00Comments on moniczka w kuchni: Kuchnia Meksykańska. Kurs kulinarny w Masala. Smaki Świata.moniczkawkuchnihttp://www.blogger.com/profile/15607216922971188018noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-3229434482538492213.post-24042791008277487412013-01-30T20:46:16.055+01:002013-01-30T20:46:16.055+01:00Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :) Teraz już ws...Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :) Teraz już wszystko jasnemoniczkawkuchnihttps://www.blogger.com/profile/15607216922971188018noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3229434482538492213.post-51279229601987295172013-01-30T17:05:21.632+01:002013-01-30T17:05:21.632+01:00mam odpowiedź na pytanie postawione w tekście- mąk...mam odpowiedź na pytanie postawione w tekście- mąka w Meksyku jest z białej kukurydzy -ziarna mają inny kolor, odrobinę różne właściowości, smak bardzo podobny do naszej rodzimej żółtej. Oprócz białej kukurydzy, w Meksyku rośnie i żółta i czarna (lub jak na nią mówią: niebieska- wychodzą z niej przepyszne tortille) i fioletowa i czerowna - to tyle jeśli chodzi o kolory, ale nie tyle jeśli chodzi o rodzaje. Bo ich jest minimum kilkanascie , o ile nie więcej... No np. pozolero -czyli ogromne białe ziarna, w Polsce dostępna tylko ugotowana, puszkowa :( no i można by tak długo...Molinohttps://www.blogger.com/profile/06376558785433237685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3229434482538492213.post-46704346385596573612013-01-28T14:24:47.142+01:002013-01-28T14:24:47.142+01:00Bardzo ciekawe, niesztampowe menu :) Podoba mi się...Bardzo ciekawe, niesztampowe menu :) Podoba mi się :D Wydaje się, że bardzo miło spędziłaś czas :) Cieszę się, że odwiedziłaś Le Targ.shinjuhttps://www.blogger.com/profile/07798575680772581917noreply@blogger.com